Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 7 Image 8 Image 9 Image 10 Image 11 Image 12 Image 13 Image 14 Image 15 Image 16 Image 17 Image 18 Image 19 Image 20 Image 21 Image 22 Image 23 Image 24 Image 25 Image 26 Image 27 Image 28 Image 29 Image 30 Image 31 Image 32 Image 33 Image 34 Image 35 Image 36 Image 37 Image 38 Image 39 Image 40 Image 41

B&W Springcap

Nog niet geproefd. Maar dit kan niet slecht zijn. By the way: flessen met springcap-sluiting zijn meestal na jaren nog perfect gevuld. Jammer voor de engelen.

Ardbeg 1991

Geproefd en gekocht op Lindores 2011. Was zeer goed, maar daar was zo gigantisch veel top-whisky dat deze unieke fles niet helemaal de aandacht kreeg die hij verdiende.

Bowmore OB

Nog niet geproefd, maar wel heel benieuwd. Oude Bowmore, dan kan moeilijk slecht zijn. Maar ik wil altijd wel ruilen tegen een Samaroli Bouquet. Mwhoehahaha.

Bowmore 1995

Merci Dominiek omdat ik deze nog heb kunnen kopen. Staat voorlopig nog dicht. Voorlopig.

Caperdonich 1972

Wat 1976 is voor Tomatin, is 1972 voor Caperdonich. Een topjaar. Heb een fles open van het zustervat van deze zeer zeldzame botteling. Alleen te ruilen voor een heel goeie Karuizawa.

Caperdonich 1972

Kunnen proeven bij Timmermans en meteen gezocht en gekocht. Zoals zoveel Caperdonich 1972, is ook deze een aanrader.

Caperdonich 1972

Als er een Caper 72 uitkomt, moet je er snel bij zijn. Met 40 jaren op vat, zit Caperdonich stilaan wel op het maximum van hout om nog subliem te zijn. Deze heeft alleszins nog genoeg frisheid en fruit. Kwam van QV-ID en z'n sympathieke eigenaar Koen.

Clynelish 1982

Dit was echt een koopje. Een goeie 100 euro denk ik. Ok, dat blijft veel geld voor een fles whisky. Maar waxy toppers zoals deze, worden echt wel zeldzamer met de dag. Kreeg 93pt op Whiskyfun.com

Clynelish 1989

Clynelish 1989 is een stevige reputatie aan het opbouwen. Deze botteling is nog te vinden. Waarschijnlijk omdat de kwaliteit ook al in de prijs te voelen is.

Glenallachie 1973

Zeer bijzondere neus. Bijna wijn als ik het me goed herinner. Ontdekt bij Dominiek tijdens SITS , goed bevonden en gekocht.

Glen Grant 1972

Mee verkozen tijdens Spirits in the sky. Waar je zelf op stemt, moet je dan ook maar kopen. En zeker geen spijt van, want deze was, samen met de Tomatin 76, top! Het jaar daarop lag het niveau naar het schijnt veel lager.

Glen Keith 1970

Zeer complex. Geproefd bij Tasttoe en de laatste fles kunnen kopen. Heb ook nog een 10cl sample (merci Gunther!)

Glen Keith 1970

Nog niet geproefd. Maar als je de commentaren van iedereen leest hierover, is dat een spijtige zaak.

Glen Keith 1970

Nog niet kunnen proeven. Maar die zit daar goed in die fles.

Glen Scotia 1972

Werkelijk sublieme neus van rozen en snoepgoed. Drinkbaar parfum. Ondergewaardeerde botteling.

Hanyu 21Y

Nog niet geproefd. Heb deze dubbel. Altijd leuk, want dat vergroot de kans dat hij op een dag wel eens open zou kunnen gaan.

Hanyu 1990

Nog niet geproefd, maar gekocht omwille van de lovende kritiek van Serge Valentin 'The Japanese sessions, tasting five Hanyu.' Slechts 200 flessen wereldwijd. Gaat ooit wel eens open, en kan nu al moeilijk wachten.

Hanyu 1991

Geproefd op een Japanse tasting bij Tasttoe. Redelijk heavy bijtende stuff. Met redelijk veel tannine. Maar ook wel lekker. Toch best een jaartje of tien laten verzachten.

Highland Park 1981

Zoals zoveel andere flessen, heb ik ook deze ontdekt bij Angelo. En ook meteen gekocht, wegens heel mooi in balans en betaalbaar. Toen toch nog.

Laphroaig 1991

Geproefd en meteen verkocht en gekocht bij Tasttoe. Later geruild. Maar dan weer terug opnieuw gekocht. Want dit is een bijzondere fles. Sherry smoke bomb. Ik ben zeer benieuwd wat deze turf-meats-sherry-combinatie geeft na wat jaren ‘bottle aging’.

Ledaig 1998

Heb een gelijkaardige fles open staan (cask 800025 ) Extreme, maar toch aantrekkelijke sherry-smokebomb-whisky. Benieuwd na 20 jaar op fles...

Linkwood 1973

Nog niet geproefd. Gekocht door de lovende kritieken. Gaat nog wel eens open, want die kan onmogelijk slecht zijn.

Littlemill 1988

Gekocht omwille van de lovende kritieken. En omdat ik van sherry-whisky hou natuurlijk. Littlemill kan heel goed zijn. Denk maar aan de Fulldram club botteling , waarvan ik helaas geen fles heb.

Longmorn 1976

Ontdekt dankzij Ruben. Een van mijn 'favoriete whisky's ever' buiten Karuizawa. Boenwas/ balans/ eindeloze afdronk.

Macallan 10Y

Was in 2011 mijn 'inkomstticket' op Lindores . En heb nog een volle fles. Een van de beste Macallans die ik al dronk. Ontdekt via Danny.

Macallan 1974

Nog niet geproefd helaas. Gekocht van een oude man die vroeger een wijnzaak had. Let op de Belgische achterkant. Gaat nog wel eens open. Tenzij iemand ruilt voor Karuizawa.

Macallan 1974

Nog niet geproefd helaas. Gekocht van een oude man die vroeger een wijnzaak had. Let op de Belgische achterkant. Gaat nog wel eens open. Tenzij iemand ruilt voor Karuizawa.

Macduff 1973

Vluchtig peproefd bij Tasttoe en meteen gekocht.
Tip: nooit wachten met kopen als je iets top vindt, of ze zijn al weg.

Port Ellen 1983

Nog niet geproefd. Shame on me. Ik zal eens bij Dominiek moeten gaan horen. Mooie reeks, en waarschijnlijk al even mooie inhoud.

Port Ellen 1982

Sherry en Port Ellen, dat is altijd raak. Originele releases zijn sinds 2012 onbetaalbaar, maar dit moet hier zeker niet voor onderdoen. En voor minder dan 1/3de van de prijs.

Talisker 20Y

Ooit geproefd op Lindores en zeer goed bevonden. Niet door mij alleen. Dit is een zeer gezochte officiële sherry botteling. Alleen te ruilen tegen een top-Karuizawa.

Tomatin 10Y OB

Nog niet ontdekt. Tomatin is een serieuze cultstatus aan het bereiken. Het is nu dus echt wel hét moment om ook de oude OB’s aan te schaffen van dit fruitige merk.

Tomatin 1976

Nog niet geproefd. Maar Tomatin in combinatie met 1976, dat kan alleen exotisch vuurwerk geven.

Tomatin 1976

Er is maar 1 Tomatin-jaar en dat is 1976. Wat maalden ze toen in die spirit? Mango's? Ananas? Het resultaat is alleszins verbluffend.

Westport 2000

Dit is eigenlijk Glenmorangie. Maar omdat Glenmorangie nogal moeilijk doet over het gebruik van hun naam, is men verplicht deze te ‘teaspoonen’ en een ander naam te geven. Zoek maar eens op wat een theelepel met whisky te maken heeft.

WH Springcap

Heb ooit een nog oudere (springcap) botteling van White Horse geproefd en die was zeer geslaagd. Waarschijnlijk deze ook.

Yamazaki 18Y

Niet echt een collector, maar gewoon op tijd gekocht omdat die steeds duurder wordt. Waarom? Want hij is niet zeldzaam. Maar wel heel goed. Subtiele zacht verweven sherry-hout-boenwas...

Yamazaki Sherry

Niet meer te vinden. Maar heb er gelukkig 3. Veel sherry, maar toch complex genoeg om meer te zijn dan een bom.

Yoichi 1989

Nikka Yoichi is nooit slecht. En soms zelfs ronduit geniaal goed. Denk maar aan de 20Y old. Ik heb deze nog niet geproefd, maar het zou een van hun meer gerookte versies zijn.

Clynelish 1989

89 en Clynelish. Luc weet waarschijnlijk wel de topjaren uit te pikken. Ook al heb ik deze nog niet geproefd, ik ben wel zeer benieuwd. De Clynelish Lindores, die ik open heb staan, viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. Maar je mag natuurlijk de ene prijs niet met de andere vergelijken.

Cooley 1999

M'n enige Ierse whisky als ik me niet vergis. Nog niet kunnen proeven, maar Cooley heeft me voordien al verbaasd in positieve zin.

Thumb1
Dank aan Ruben van whiskynotes.be, Danny Eekelaers, en Angelo van tasttoe.be voor de talloze ontdekkingen. En Andy Kiekens voor de website.